Gasztro

Stratégiai cél az egészséges étkezés előmozdítása

„Csak tiszta forrásból!”

Stratégiai cél a kormányzat számára az ételminőség, az ételbiztonság és az egészséges étkezés előmozdítása – hangoztatta a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szombaton Szolnokon, a III. Magyar gasztronómia napja rendezvény keretében szervezett Magyarország étele 2024 elnevezésű élőmunkás, melegkonyhai szakácsverseny döntőjén és díjátadó ünnepségén.

Stratégiai cél az egészséges étkezés előmozdítása
Molnár Karolina, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a III. Magyar gasztronómia napja rendezvény keretében szervezett Magyarország étele 2024 elnevezésű szakácsverseny díjkiosztóján Szolnokon 2024. április 27-én
Fotó: MTI/Mészáros János

Molnár Karolina a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán tartott eseményen megjegyezte: a megmérettetés jelmondata „Csak tiszta forrásból!”, mert ételek elkészítéséhez csak kiváló minőségű, friss és tiszta alapanyagokat lehet használni.

Továbbá, mert „tisztelendő az a szándék”, mely őrzi a kulturális hagyományokat, köztük a gasztronómiai tradíciót – fűzte hozzá.

„Csak tiszta forrásból!” – nem is lehetnének aktuálisabbak ezek a szavak akkor, amikor Európa ételbiztonsági helyzetét felborították a közelmúlt globális eseményei – vélekedett.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink