Gasztro
Meghirdették a Magyarország étele – Szamos Mátyás Tányérdesszert versenyt
Csak úgy lehet a verseny igazán sikeres, ha a magyar konyhaművészet és a magyar cukrászmesterség hagyományaira épít

Sölch Gellért, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a verseny csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: csak úgy lehet a verseny igazán sikeres, ha a magyar konyhaművészet és a magyar cukrászmesterség hagyományaira épít.

A Magyarország étele szakácsverseny kísérőrendezvényeként megvalósuló versenyt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Debreceni Egyetem, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának közreműködésével második alkalommal hirdette meg. A megmérettetésre szakácsok, cukrászok, pékek, háziasszonyok jelentkezését várják.
A versenyen kötelezően használandó alapanyagok között van a Naszálytej Zrt. Tarka teje, a magyarországi biomák és a hazai méz. A döntőt a III. Magyar gasztronómia napján rendezik meg 2024. április 27-én Szolnokon.