Gasztro

Meghirdették a Magyarország étele – Szamos Mátyás Tányérdesszert versenyt

Csak úgy lehet a verseny igazán sikeres, ha a magyar konyhaművészet és a magyar cukrászmesterség hagyományaira épít

Meghirdették a Magyarország étele – Szamos Mátyás Tányérdesszert versenyt csütörtökön Budapesten. A nevezéseket január 30-ig várják.

Meghirdették a Magyarország étele – Szamos Mátyás Tányérdesszert versenyt
Cukrász desszertek a Magyarország étele - Szamos Mátyás Tányérdesszert verseny meghirdetése alkalmából Budapesten, a Szamos Gourmet Házban 2023. december 21-én
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Sölch Gellért, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a verseny csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: csak úgy lehet a verseny igazán sikeres, ha a magyar konyhaművészet és a magyar cukrászmesterség hagyományaira épít.

Várhelyi Miklós mesterszakács szakoktató, a gasztronómiai napon megvalósuló négy verseny szakmai zsűrijeinek elnöke (j) beszél a Magyarország étele - Szamos Mátyás Tányérdesszert verseny meghirdetése alkalmából a sajtótájékoztatón Budapesten, a Szamos Gourmet Házban 2023. december 21-én. Mellette Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke (b4),  Sölch Gellért, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára (b3), Kelényi-Szamos Gabriella, a Szamos Marcipán Kft. vezetője (b2) és Csókay Ákos, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára (b). A Szamos Mátyás Tányérdesszert verseny döntőjét a III. Magyar gasztronómia napján rendezik meg 2024. április 27-én Szolnokon
Várhelyi Miklós mesterszakács szakoktató, a gasztronómiai napon megvalósuló négy verseny szakmai zsűrijeinek elnöke (j) a Magyarország étele - Szamos Mátyás Tányérdesszert verseny meghirdetése alkalmából a Szamos Gourmet Házban 2023. december 21-én. Mellette Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke (b4), Sölch Gellért, a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára (b3), Kelényi-Szamos Gabriella, a Szamos Marcipán Kft. vezetője (b2) és Csókay Ákos, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára (b)
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A Magyarország étele szakácsverseny kísérőrendezvényeként megvalósuló versenyt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Debreceni Egyetem, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának közreműködésével második alkalommal hirdette meg. A megmérettetésre szakácsok, cukrászok, pékek, háziasszonyok jelentkezését várják.

A versenyen kötelezően használandó alapanyagok között van a Naszálytej Zrt. Tarka teje, a magyarországi biomák és a hazai méz. A döntőt a III. Magyar gasztronómia napján rendezik meg 2024. április 27-én Szolnokon.

Kapcsolódó írásaink