Faktum

Az itt és most varázsa

Ősbemutatóban részt venni mindig kitüntetés, de felelősséget is jelent, hiszen ez úgy marad fenn az utókornak, hogy 2022-ben, ebben a kivitelezésben én formáltam meg először Alphonsine-t. És ez nagyon nagy dolog - hangsúlyozta Gubik Petra, Junior Prima-díjas színművész a Faktum Premierben, a Magyar Hírlap podcastműsorának kulturális magazinjában.

Az itt és most varázsa

Június 17-én mutatták be a Margitszigeten A Kőszívű-a Baradlay-legenda című új magyar musicalt, Juhász Levente, Galambos Attila és Szente Vajk alkotását, amely A kőszívű ember fiai című Jókai-regény zenés színházi feldolgozása. Az előadásban Plankenhorst Alphonsine-t Gubik Petra formálja meg, aki a Faktum Premier adásának vendége volt. 

Gubik Petra, Junior Prima-díjas színművész a Faktum Premier felvételén
​
Gubik Petra, Junior Prima-díjas színművész a Faktum Premier felvételén ​
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Junior Prima-díjas színésznő a premier kapcsán arról mesélt, milyen szerepformálási és hangi kihívásokat rejtett a darab, illetve arról is, véleménye szerint miért fontos a Jókai-nagyregényt közelebb hozni a fiatalokhoz.

A színház élő történet, az itt és most varázsa, hogy soha nem tudjuk kétszer egyformán csinálni - emelte ki Gubik az adaptáció kapcsán.

Lapunk újságírója, Sárdi Krisztina és Gubik Petra, Junior Prima-díjas színművész a Faktum Premier felvételén
Lapunk újságírója, Sárdi Krisztina és Gubik Petra, Junior Prima-díjas színművész a Faktum Premier felvételén
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Szó esett még Gubik első szólólemezéről, az Ez van, ez!-ről is, amelyet Müller Péter Sziámival és Szirtes Edina Mókussal készített. Az albummal kapcsolatban a színésznő elárulta, hamarosan önálló est formában turnéra indul vele, a lemezbemutató koncert pedig júliusban a Petőfi Rádióban és a Petőfi Tv-ben hallható és látható is lesz. Az adásban említésre kerül még a pihenés fontossága, valamint az is, Gubik Petra milyen szerepeket játszik szívesen nyáron.

Objektum doboz

A Faktum Premier elérhető a legnépszerűbb felületeken is!

Hallgassa meg adásainkat

Faktum

A műsor házigazdája: Sárdi Krisztina

Készítette: Görgényi Levente, Németh Zoltán

Főszerkesztő: Petán Péter

Kapcsolódó írásaink

Egyetlen szerep

ĀA film nyomán azok, akik nem értik a reakcióinkat vagy a fájdalmunkat, esetleg többet tudnak meg a magyarokról, és talán kicsit megértőbben állnak majd hozzánk – hangsúlyozta Dolhai Attila a Faktum Premierben

A világ legismertebb magyar szentje

ĀA gyűlölet nem visz sehova – hangsúlyozta Zsuffa Tünde író Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musical bemutatója kapcsán a Faktum Premierben

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom