Faktum

Brüsszel felelős az áremelkedésért

Méltányosnak nevezte az extraprofit különadót Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője a Faktumban. 

Brüsszel felelős az áremelkedésért
Fotó: MH

Emlékeztetett, azok a nagyon erős sokkhatások, mint a háború, vagy korábban a covid-járvány, mindig egy bizonyos mértékben gazdasági átrendeződést okoznak, aminek vannak vesztesei és nyertesei is – utóbbiak képesek drasztikusan megnövelni a profitjukat –, ez világszerte megfigyelhető. 

A szakértő felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt hónapok áremelkedéséért elsősorban a szankciók lebegtetése, az Európai Bizottság elhibázott politikája a felelős. 

Lapunk főmunkatársa, Őry Mariann és Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője a Faktum
Lapunk főmunkatársa, Őry Mariann és Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője a Faktum adásának felvételén
Fotó: MH/Török Péter

Beszélt arról is, hogy több európai ország is bevezetett intézkedéseket, amelyek célja megóvni a háztartásokat a drasztikus, robbanásszerű áremelkedéstől, ami a piacon tapasztalható. „Azok az országok, amelyek erre nem képesek, olyan méretű társadalmi problémák vannak kibontakozóban, amelyeknek nagyon súlyos következményei lesznek” – figyelmeztetett. 

Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője a Faktum adásának felvételén
Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője a Faktum adásának felvételén
Fotó: MH/Török Péter

Hortay szerint nem csak magyar, hanem uniós szintű siker, hogy nem kerül napirendre a jövő héten az olajembargó, mert az egész közösségnek óriási károkat okozna.

Objektum doboz

A Faktum már elérhető a legnépszerűbb felületeken is!

Hallgassa meg adásainkat

Faktum

A műsor házigazdája: Őry Mariann

Készítette: Görgényi Levente, Németh Zoltán

Főszerkesztő: Petán Péter

Kapcsolódó írásaink

A baloldalra nem lehet számítani

ĀA szomszédunkban háború, Nyugat-Európában energiaválság dúl, az Országgyűlés legfontosabb feladata most, hogy minél előbb cselekvőképes kormánya legyen az országnak – hangsúlyozta Hollik István a Fidesz kommunikációs igazgatója a Faktumban