Faktum

A baloldal politikailag megsemmisült

„A jobboldalon közösség van, a baloldalon viszont egyéni egók” – fogalmazott Békés Márton, a XXI. Század Intézet igazgatója a Faktumban. Hozzátette: a baloldalon ideig-óráig tudnak esetleg képesek taktikai együttműködésre, stratégiai szövetség azonban nincs köztük és amint beüt a krach, egymást kezdik hátba szúrni – ez történik most is. Megjegyezte, „politikailag megsemmisültek”.

A baloldal politikailag megsemmisült
Faktum - 91. adás
Fotó: MH

„Ennél pocsékabb, szervezetlenebb, szellemileg földszintesebb, politikailag tehetségtelenebb, kormányzásra alkalmatlanabb ellenzéke nem volt még a rendszerváltoztatás óta eltelt időszakban Magyarországon” – fejtette ki.

Lapunk főmunkatársa, Őry Mariann és Békés Márton, a XXI. Század Intézet igazgatója a Faktum adásának felvételén
Lapunk főmunkatársa, Őry Mariann és Békés Márton, a XXI. Század Intézet igazgatója a Faktum adásának felvételén
Fotó: MH/Török Péter

Békés Márton arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyermekvédelmi népszavazáson a kormányoldal ismét olyan üzenetet tudott megfogalmazni, amelynek támogatottsága túlmutat a saját táborán. Ilyen téma a családpolitika, a béke, a munkahelyteremtés is, sorolta. Szó esett arról is, hogy komoly külföldi beavatkozási kísérletek voltak a kampány alatt.

Objektum doboz

A Faktum már elérhető a legnépszerűbb felületeken is!

Hallgassa meg adásainkat

Faktum

A műsor házigazdája: Őry Mariann

Készítette: Kertész Ákos, Németh Zoltán

Főszerkesztő: Petán Péter

Kapcsolódó írásaink

A világ legismertebb magyar szentje

ĀA gyűlölet nem visz sehova – hangsúlyozta Zsuffa Tünde író Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musical bemutatója kapcsán a Faktum Premierben

Baloldali provokáció és választási csalás

ĀA magyar demokrácia történetének a legnagyobb választási csalását követi el a baloldal ebben a kampányban, hívta fel a figyelmet Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Faktumban