Európai Unió

Menczer: A választás tétje háború vagy béke

A június 9-i választás tétje háború vagy béke – jelentette ki a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója szombati, a Facebookra feltöltött videónyilatkozatában.

Menczer: A választás tétje háború vagy béke
Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Magyarország csak a magyar emberek támogatásával tudja megőrizni békepárti pozícióját – közölte Menczer Tamás.

A politikus a nemzetközi történések kapcsán a sorkatonaság és az atombomba kérdésköréről szólt. Emlékeztetett Markus Söder bajor miniszterelnök kijelentésére, aki szerint kell egy mesterterv a sorkatonaság visszaállítására Németországban. Manfred Weber, az Európai Néppárt „háborúpárti” elnöke pedig már az „európai dimenziókról beszélt”.

Továbbá – folytatta – Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és Joe Bidennek, az Egyesült Államok elnökének a frakcióvezetője, tehát a demokraták Amerikában már azt mondják, hogy ha az oroszok áttörik a frontot, akkor be kell menni katonával, akkor összeáll a kép. Sorozás, kötelező sorkatonaság és katonák beküldése Ukrajnába – tette hozzá.

„A másik meg az atombomba kérdése. Ugyan a francia elnök azt mondta, hogy ők 1500 kilométerre vannak, de mi meg itt vagyunk a szomszédban. Tehát mi se atombombáról nem akarunk hallani, se katonák küldéséről” – fogalmazott a videónyilatkozatban Menczer Tamás.

Kapcsolódó írásaink