Európai Unió

Menczer Tamás: A baloldal soha nem folytatott magyarbarát külpolitikát

Nem képviselik soha a magyar érdeket

A kormány magyarbarát külpolitikát folytat, a baloldal azonban ezt nem érti, mert ők soha nem képviselték a magyar érdekeket – mondta a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

Menczer Tamás: A baloldal soha nem folytatott magyarbarát külpolitikát
Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója
Fotó: MH/Török Péter

Menczer Tamás úgy fogalmazott, a kormányt gyakran vádolják azzal, hogy orosz-, amerikai-, török- vagy németbarát külpolitikát folytat.

„Ezzel szemben az igazság az, hogy mi magyarbarát politikát folytatunk”, a baloldal azonban ezt nem érti, mert soha nem folytatott magyarbarát politikát, „így a koordinátarendszerben nem tudják elhelyezni, hogy ez mit is jelent” – fogalmazott a politikus.

Hozzátette, sokáig nem volt világos és érthető, hogy miért nem képviselik soha a magyar érdeket, „de ma már tudjuk, hogy mindez külföldi megrendelések alapján történik, külföldi finanszírozók alapján, és ezeket az embereket szolgálják ki”.

Ha a baloldal kapna lehetőséget, akkor „a külföldi irányítás okán és a külföldi finanszírozók miatt belevinnének bennünket” az orosz–ukrán háborúba – mondta Menczer Tamás.

A közelgő európai parlamenti választásokra utalva kiemelte, „június 9. nagyon közel van, és a tét óriási”.

Kapcsolódó írásaink