Európai Unió

Győri Enikő: Jó esély van arra, hogy a „diktátor Európát” magunk mögött hagyjuk

Szavai szerint a woke az egyetlen ideológia, ami az „üdvözítést” jelenti Brüsszelnek

A Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferencián friss gondolatok hangzottak el, és azt gondolom, hogy jó esély van arra, hogy ezt a fajta „diktátor Európát” magunk mögött hagyjuk – nyilatkozta Győri Enikő, a Fidesz uniós parlamenti képviselője szerdán Brüsszelben.

Győri Enikő: Jó esély van arra, hogy a „diktátor Európát” magunk mögött hagyjuk
Győri Enikő (j), a Fidesz uniós parlamenti képviselője szerint sokan szeretnék, hogy az ukrajnai háborúban Európa hadviselő fél legyen
Fotó: Facebook/Győri Enikő

Annak a reményének adott hangot, hogy az eredeti uniós szerződések szelleme, betűje alapján járnak majd el, dolgoznak a versenyképességen, hogy Európa újra munkaalapú társadalomként működjön és meg tudja tartani azt az életszínvonalát, ami olyan vonzó sok millió ember számára.

A kétnapos konferencia zárónapján a fideszes képviselő panelbeszélgetésen vette részt, előadásának azt a címet adta, hogy Vissza a normalitáshoz.

Mint mondta, az „az álma, hogy Európa visszatér önmagához, maga mögött hagyva az utolsó pusztító öt évet, ami minden szempontból csak kárt okozott az európaiaknak, a magyar embereknek is”.

„Ebben az utolsó öt évben olyanokat erőltettek ránk, amikre semmi szükség nem volt és amelyekre egyébként az uniós szerződések alapján nem is lett volna mód” – hangsúlyozta.

Szerinte egyre többen akarják, hogy az ukrajnai háborúban Európa hadviselő fél legyen. „Erre semmi szükség. Nem kérdés, hogy ki az agresszor és ki az áldozat, nekünk viszont az a fontos, miként lehet a leggyorsabban a békét elérni. Sajnos azt látom, hogy Európa erről most elfeledkezik” – jelentette ki.

A migrációval kapcsolatban azt mondta, hogy a középpontban már nem annak megfékezése van, hanem az, hogy az a tagállam, amely nem fogad migránsokat, annak pénzbüntetést kell fizetnie. „Ugyanott tartunk, mint kilenc évvel ezelőtt. Akkor sem működött ez a recept, most sem fog működni” – tette hozzá.

Győri Enikő szerint, a woke az egyetlen ideológia, ami az „üdvözítést” jelenti Brüsszelnek, az egyetlen, amit képes elfogadni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani.

„Nem fogadják el az alapvető szabadságjogokat. Liberálisnak mondják magukat, miközben a szólás-, a gyülekezési és a gondolatszabadság ellen léptek fel” – jelentette ki az uniós parlamenti képviselő.

Kapcsolódó írásaink