Európai Unió

Varga Judit: A tét az, hogy brüsszeli birodalomban fogunk élni vagy független nemzetállamokban

Szavai szerint Hollandiában már elindult a változás szele

Brüsszelben változásra van szükség, a tét az, hogy brüsszeli birodalomban fogunk élni vagy független és szabad nemzetállamokban – hangsúlyozta a nemzeti konzultáción való részvételre buzdító, a Facebookon megosztott pénteki videónyilatkozatában Varga Judit, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnöke.

Varga Judit: A tét az, hogy brüsszeli birodalomban fogunk élni vagy független nemzetállamokban
Varga Judit, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnöke
Fotó: MH/Purger Tamás

A volt igazságügyi miniszter azt mondta, az európai és a magyar baloldal „úgy fél a demokráciától, mint a tűztől”, és nem véletlenül félnek a nemzeti konzultációtól, ami a csodafegyvere a magyar kormánynak, hiszen egy nagyon erős mandátumot tud felépíteni akkor, amikor a legfontosabb nemzeti kérdésekben védi az álláspontját Brüsszelben.

A brüsszeli baloldal próbálja lejáratni, nevetségessé tenni a konzultációt, hiszen félnek attól, hogy a magyar emberek és az európai emberek véleménye nem illeszkedik az európai fősodorba – folytatta Varga Judit.

Megjegyezte: Hollandiában már elindult a változás szele, hiszen egyértelmű nemet mondtak a választópolgárok a brüsszeli birodalomra és az illegális bevándorlásra.

Ezért nagyon fontos, hogy „mi itt, Magyarországon a legfontosabb kérdéseinkben egy közös álláspontra jussunk, hogy megvédjük Európát az illegális bevándorlástól, megvédjük Európát a birodalomépítési kísérletektől” – fogalmazott Varga Judit. Azt kérte, mindenki töltse ki és küldje vissza a konzultációs kérdőívet, hogy „hallathassuk a hangunkat nagyon hangosan Európában”.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink