Európai Unió

Mandiner: Novemberig nincs veszélyben az Erasmus

Október első felében folytatódhatnak az uniós forrásokról szóló egyeztetések a kormány és Brüsszel között: információink szerint Navracsics Tibor és Bóka János ismét tandemben ülhet tárgyalóasztalhoz az Európai Bizottság képviselőivel – írta meg a Mandiner.

Mandiner: Novemberig nincs veszélyben az Erasmus
Navracsics Tibor
Fotó: MH/Purger Tamás

A portál értesülései szerint jelenleg levélváltás zajlik a kormány és Brüsszel között a fennmaradó vitás kérdésekben az uniós források ügyében. A cikkükben felidézték, Navracsics Tibor területfejlesztési és uniós források felhasználásáért felelős miniszter, valamint Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter a legutóbb szeptember eléjén utazott Brüsszelbe, hogy az uniós források felszabadításáról, illetve az Erasmusról tárgyaljon.

A találkozót követően Bóka János azt nyilatkozta: a magyar kormány konkrét javaslatot tett arra, hogy a tárgyalásokat milyen struktúrában, tematikában folytassák, hogy azok az eddigieknél gyorsabban eredményre vezessenek. „Azért veszünk részt egyáltalán ebben az eljárásban konstruktívan és a lojális együttműködés szellemében, mert ezt az üzenetet kívánjuk küldeni, és hasonló visszajelzést várunk az európai intézményektől és a tagállamoktól” – fogalmazott akkor a Hír Televízió műsorában.

„Úgy tudjuk, a továbbiakban a két miniszter minden alkalommal együtt fog tárgyalni az Európai Bizottság képviselőivel, akikkel a személyes találkozó legközelebb október első felében lehet esedékes” – jegyezte meg a lap.

Felidézték továbbá, hogy Navracsics Tibor a napokban az Economx-nek adott interjújában arra a kérdésre, hogy Magyarország uniós tagságának huszadik évfordulóján már minden rendben lesz-e a magyar kormány és az EU vezetése között, leszögezte: úgy fogunk ünnepelni, hogy a nekünk járó európai uniós források már jönnek, és az Erasmus is rendben lesz.

Kapcsolódó írásaink