Európai Unió

Delbos-Corfield leváltását kezdeményezi a Fidesz + VIDEÓ

Habár visszavonta korábbi kijelentését, miszerint a magyar titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak, Gwendoline Delbos-Corfield nem nyerte vissza a kormánypárti EP-képviselők bizalmát. A leváltását kezdeményezik.

Delbos-Corfield leváltását kezdeményezi a Fidesz + VIDEÓ
Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője
Fotó: MH/Purger Tamás

„Ez egy példátlanul botrányos kijelentés. Ezért azt kezdeményezzük, hogy haladéktalanul váltsák le őt” – kommentálta az esetet Deutsch Tamás a HírTV-nek. A Fidesz EP-képviselőjének véleményét az sem változtatta meg, hogy a zöldpárti EP-képviselő visszavonta szavait. Azt mondta tévedett és hibázott. Ez viszont nem változtat azon, Deutsch Tamás szerint, hogy a politikus alkalmatlannak és méltatlannak bizonyult arra, hogy az európai parlament magyar ügyekkel foglalkozó állandó raportői pozícióját megtartsa.

Objektum doboz

Szerdán írunk arról a Magyar Nemzet cikke alapján, hogy Karácsony Gergely részt vett Brüsszelben a Városok a jogállamért elnevezésű konferencián és az azt megelőző reggelin, s ezeken olyan „kipróbált magyarellenes” bürokratákkal találkozott, mint Didier Reynders, az unió igazságügyi biztosa vagy Rafal Trzaskowski, Varsó liberális polgármestere, aki tagja a baloldal külföldi finanszírozásában kulcsszerepet vállaló Action for Democracy tanácsadó testületének. De az unió jogállamisági jelentéseit felügyelő Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő is megjelent az eseményen, s ott a demokráciadeficitről és a korrupcióról szóló már megszokott vádak mellett azzal is előállt, hogy a magyar titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak, ami biztonsági kockázatot jelent.

Kapcsolódó írásaink