Külföld

Elszólta magát a hazánkat feljelentő EP-képviselő

Kemény bírálattal illette, a német érdekek előtérbe helyezésével vádolta meg Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét Gwendoline Delbos-Corfield, az a zöldpárti politikus, aki a Magyarországot elítélő jelentést jegyzi – értesült a Magyarnemzet.hu. Az Európai Bizottság elnöke ugyanakkor politikus, nem pedig aktivista, a két csoportra eltérő szabályok vonatkoznak.

Elszólta magát a hazánkat feljelentő EP-képviselő
Gwendoline Delbos-Corfieldnek nem tetszett a magyar újságírók bírálata
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A francia zöldpárti európai parlamenti (EP-) képviselő az Élet és Irodalomnak adott, pénteken megjelent interjúban a Magyarországgal szembeni uniós jogállamisági eljárással kapcsolatban azt mondta, „a probléma maga Ursula von der Leyen. Beszédeiben nem egyértelmű Magyarországgal kapcsolatban”, sokszor általánosságban fogalmaz, „az a benyomásunk, hogy maga blokkolja a testület döntéseit” – idézi a Magyarnemzet.hu a díjfizetés ellenében olvasható forrást.

A lap által megszólaltatott Kiszelly Zoltán politológus rámutatott két fontos dologra: Ursula von der Leyen politikusként viselkedik, mérlegelnie kell, közvetítenie, kompromisszumokat keresnie. Ezzel szemben a jelentés érdemi szerzője aktivista, nincs ilyesfajta diplomáciai kötelezettsége.

Az ideológiai felhang magából az interjúból is kitűnik, amikor Gwendoline Delbos-Corfield úgy fogalmaz, „a legutolsó választás után végképp szertefoszlott ez a remény”, hogy „a Fidesz-probléma eltűnik a horizontról”, és Magyarország blokkolja az uniós döntéseket.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom