Belföld

Újabb bosszúhadjáratba kezdett a Soros-hálózat

Ismeretben okból már három nappal a brüsszeli jogállamisági konferencia előtt a városba érkezett Karácsony Gergely, akinek tanácsadója, Budapest uniós képviseletének vezetője, Jávor Benedek is segített a rendezvény szervezésében – közölte a Magyar Nemzet. A lap szerint az összejövetelen újabb rágalomhadjárat indult hazánk ellen, s ez összefüggésben állhat azzal, hogy a hazai elhárítás feltárta a tavalyi választások befolyásolására érkezett Soros-dollárok útját.

Újabb bosszúhadjáratba kezdett a Soros-hálózat
Karácsony Gergely a brüsszeli jogállamisági konferencián
Fotó: MH/Facebook

A Twitterre feltöltött képek tanúsága szerint a Városok a jogállamért elnevezésű konferenciát és az azt megelőző reggelit olyan „kipróbált magyarellenes” bürokraták társaságában élvezte Karácsony, mint Didier Reynders, az unió igazságügyi biztosa vagy Rafal Trzaskowski, Varsó liberális polgármestere, aki tagja a baloldal külföldi finanszírozásában kulcsszerepet vállaló Action for Democracy tanácsadó testületének. De az unió jogállamisági jelentéseit felügyelő Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő is megjelent az eseményen – derült ki a Magyar Nemzet cikkéből.

A lap azt írja, Delbos-Corfield ezúttal a demokráciadeficitről és a korrupcióról szóló vádak mellett azzal is előállt, hogy a magyar titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak, ami biztonsági kockázatot jelent. Ezt követően felhívják a figyelmet arra, hogy a zöldpárti politikus több szálon kötődik Soros György hálózatához: együttműködik a Human Rights Watch (HRW) nevű liberális jogvédő szervezettel. Valamint a francia Europe Écologie-Les Verts tagja, amelynek alapítója az a Daniel Cohn-Bendit, aki még 2011-ben aláírt egy Soros György által megfogalmazott nyílt levelet. Európai parlamenti párttársa, Karima Dellineve neve pedig szerepel azon a listán, amely Soros György EP-s szövetségeseit sorolja fel.Tagja a Spinelli-csoportnak is, amely – mint azt a Magyar Nemzet feltárta – az Európai Unió föderális állammá való átalakítása, és egy 2018-ban kiadott kiáltványának utolsó mondata egy köszönetnyilvánítás Soros Györgynek. A lap ezt követően arra a megállapításra jut, hogy az újabb rágalmak – különösen a titkosszolgálatokat ért támadások – nyilvánvalóan összefüggenek azzal, hogy a magyar elhárítás feltárta a tavalyi választások befolyásolására érkezett Soros-dollárok útját, melyek az Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól érkeztek.

Kapcsolódó írásaink