Életmód
Ezzel a titkos összetevővel a rizs mindig tökéletesen sikerül
Az utóbbi években egyre népszerűbb a sushi

Az utóbbi években egyre népszerűbb a sushi, egy hagyományos japán étel, amely speciálisan elkészített rizsből áll, hal, tenger gyümölcsei, zöldségek vagy tojás hozzáadásával.
Bár sokan a sushit kizárólag nyers halakkal társítják, ez nem szükséges összetevő. Ennek az ételnek a legfontosabb összetevője éppen az aromás ragacsos rizs. A Mirror tippeket és recepteket közvetít egy neves séftől, aki elmagyarázta, hogyan kell elkészíteni a tökéletes sushi rizst, amely bolyhos, nedves és puha, de nem ragacsos.
A sushi rizst hagyományosan rizsecet, cukor és só keverékéből készítik. Íze savanykás, enyhe édes jegyekkel és kellemes sóssággal, amely tökéletesen kiegészíti az olyan ételeket, mint a teriyaki szósz, a Katsu curry, a satay és más ételek. Ezenkívül gyakran sushi-su fűszereket adnak hozzá, hogy fényt adjanak a rizsnek, vonzóbbá és könnyebben szétszedhetővé téve azt.
Lépésről lépésre
A szakértők tanácsa szerint a fűszerezést egyenletesen kell keverni a rizzsel, hogy az íze kiegyensúlyozott legyen, különben túl éles lehet. Azt is állítják, hogy a sushi-su otthon is elkészíthető, de gyakorlati okokból könnyebb készen megvásárolni a boltban. Horvátországban szaküzletekben értékesítik ázsiai fűszerekkel.
A sushi rizst úgy készítik el, hogy először szűrőedényben öblítik a rizst legalább két percig, amíg a víz tiszta nem lesz, majd le kell csepegtetni és egy edénybe kell helyezni. Az optimális állag elérése érdekében ideális, ha a rizs 30 perctől egy óráig vízben áll, majd a vizet fel kell forralni, a fedőt fel kell tenni, a hőt közepes lángra kell csökkenteni, és 8-9 percig főzni. Ezután ki kell kapcsolni a hőt, és hagyni kell a rizst fedéllel további öt percig állni.
Amíg a rizs főz, el kell készíteni a fűszerezést. A rizsecetet, a cukrot és a sót egy kis tálba kell helyezni, és addig keverni, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik. Amikor a rizs megfőtt, át kell helyezni egy széles, sekély edénybe, és öntsük rá a fűszereket. Időnként fakanállal keverni kell a fűszereket és a rizst, és a hűtési folyamat felgyorsítása érdekében a leghidegebb fokozatú hajszárító vagy ventilátor használható.
