Életmód

Hogyan hat a palackozott víz az egészségre?

Szakértők elmagyarázzák

M. Ginzburg táplálkozási szakértő az oroszországi palackozott víz minőségéről és annak egészségre gyakorolt ​​hatásáról beszélt, írja a Vecsernyaja Moszkva.

Hogyan hat a palackozott víz az egészségre?
Képünk illusztráció
Fotó: MH-archív/Hegedüs Róbert

Mint megjegyezte, GOST szabványoknak van alávetve, amelyeket a gyártóknak be kell tartaniuk. Naponta fogyasztható, mivel kellemes ízű, és a minőségét is szigorúan ellenőrzik.

O. Redina táplálkozási szakértő szerint a műanyag palackok gyártásához használt anyag a polietilén-tereftalát, amely magas hőmérsékletnek kitéve méreganyagokat bocsát ki a vízbe. Ez azonban csak akkor fordul elő, ha a vizet nem megfelelően tárolták.

Redina egyetértett azzal, hogy Oroszországban szigorúan ellenőrzik a palackozott víz minőségét, ami azt jelenti, hogy minimalizálják a káros szennyeződéseket tartalmazó termék vásárlásának kockázatát.

Kapcsolódó írásaink