Életmód

Így válasszuk ki a legfinomabb banánt

A gyümölcs az egészségünk szempontjából kulcsfontosságú tápanyagok széles skáláját tartalmazza

Gyümölcs vásárlásakor fontos figyelni a frissességre, a színre és az illatra, mivel ez gyakran jelzi a termék minőségét és érettségét.

Így válasszuk ki a legfinomabb banánt
A friss gyümölcsre minden szervezetnek szüksége van
Fotó: NorthFoto

Az apró részletek, amelyek első pillantásra lényegtelennek tűnnek, gyakran eldöntik, hogy a választás siker vagy teljes kudarc lesz-e. A közösségi média korában a szakértők és a táplálkozási szakemberek egyre gyakrabban osztanak meg olyan tippeket, amelyek segítségével pénzt, időt takaríthatunk meg, és ami a legfontosabb, élvezhetjük a gyümölcs valódi ízét.

Egy táplálkozási szakember, aki „HealthTesh17” néven mutatkozik be az Instagramon, nemrégiben trükköket osztott meg arról, hogyan lehet néhány másodperc alatt felismerni az érett és lédús gyümölcsöket. Tanácsa szerint a banán esetében figyelni kell a szár hosszára. Nevezetesen, ha a szár rövid, a banán édes és ízletes, míg a hosszú szár általában azt jelenti, hogy a gyümölcsnek egyáltalán nincs íze.

Hogyan válasszunk lime-ot vagy ananászt?

A lime-ot viszont a héj simasága alapján választják. A vastag és sima héj azt jelzi, hogy a gyümölcs lédús és friss, míg a durva és egyenetlen héj azt jelenti, hogy öreg és száraz.

Az ananász érettségét a levelek jelzik. Ha a levél könnyen kihúzható a tetejéről, a gyümölcs érett és édes. Ha a levél akkor sem mozog, ha erősebben húzza, az ananász még nem érett, és nem érdemes megvenni - írja a dnevno.

Kapcsolódó írásaink