Életmód
Ételek, amelyek természetesen csökkentik a vérnyomást
Színes a paletta

A szakember szerint az ilyen élelmiszerek első kategóriájába tartozó termékek a bennük található bioflavonoidoknak köszönhetően csökkentik a vérnyomást, amelyek tágítják az ereket és javítják a véráramlást. Ilyenek például a gránátalma- és narancslé, az étcsokoládé és a kakaó.
A második kategóriába tartoznak a nitrogénvegyületekben gazdag élelmiszerek, amelyek ellazítják az érfalakat. A céklának különösen kifejezett hatása van.
Az orvos hangsúlyozta a halolaj fogyasztásának fontosságát is, amely a heringben és a makrélában található. Ugyanakkor óva intett a sózott halak választásától, mivel a túlzott só valójában növeli a vérnyomást.
A szakértő azt is javasolta, hogy a magnéziumban és likopinban gazdag élelmiszereket is fogyasszuk. A magnézium teljes kiőrlésű gabonákban, diófélékben, zöldségekben és hüvelyesekben található, míg a likopin a piros gyümölcsökben található.