Életmód
A mangó csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát?
A szakértők szerint a mangó tápértéke kulcsszerepet játszik

A tanulmányban két csoport vett részt: az egyik csoport naponta evett mangót (körülbelül 32 gramm cukrot), míg a másik csoport egy körülbelül 11 gramm cukrot tartalmazó szeletet. Hat hónap elteltével azoknál, akik ették a gyümölcsöt, csökkent a vércukorszint-emelkedés, és javult az általános anyagcsere-egészség.
A szakértők szerint a mangó tápértéke kulcsszerepet játszik. Vitaminokat, antioxidánsokat és rostot tartalmaz, amelyek ellensúlyozzák az édes ízt, és további egészségügyi előnyökkel járnak. A hozzáadott cukrot tartalmazó nassolnivalókkal ellentétben a friss gyümölcs javítja az anyagcsere-egészséget, és segít csökkenteni a cukorbetegség kockázatát.