Életmód

Egy táplálkozási szakértő felfedte, mely adalékanyagok teszik a kávét szuperitallá

Számtalan jótékony hatás

P. Alves táplálkozási szakértő tippeket osztott meg arról, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a kávéból. Ajánlásait a Metropoles- szal folytatott beszélgetésben osztotta meg.

Egy táplálkozási szakértő felfedte, mely adalékanyagok teszik a kávét szuperitallá
Képünk illusztráció
Fotó: Science Photo Library via AFP/Igor Stevanovic

A szakember elsősorban az arabica kávé választását javasolja, mivel az több jótékony anyagot tartalmaz. A közepes pörkölésű kávé tekinthető optimálisnak, mivel ez a módszer több antioxidánst őriz meg. Továbbá a szűrt kávé előnyösebb, mivel kevesebb koleszterinszintet emelő anyagot tartalmaz.

Alves szerint az adalékanyagok fokozhatják az élénkítő ital jótékony hatásait. A fekete bors és a kurkuma csökkenti a szervezetben a gyulladásokat, a fahéj segít a testsúly és a vércukorszint szabályozásában, a kókuszolaj pedig hosszan tartó teltségérzetet okoz és energizálja az agyat.

Kapcsolódó írásaink