Életmód

Az olasz séf szerint ezt mindig ellenőriznie kell olívaolaj vásárlásakor

Az olívaolajat a Földközi-tenger folyékony aranyának nevezik

Roberta olasz séf három kulcsfontosságú tippet árult el a TikTokon, amelyek segítenek felismerni az autentikus és minőségi olívaolajat.

Az olasz séf szerint ezt mindig ellenőriznie kell olívaolaj vásárlásakor
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Roberta, a hagyományos olasz ételek elkészítésében tapasztalattal rendelkező profi szakács arra figyelmeztetett, hogy sok vásárló elköveti azt a hibát, hogy azt gondolja, hogy valódi olasz olajat kap a szupermarketben.

"Sokszor az üzletekben található extra szűz olívaolaj olasznak tűnik, de a valóságban több ország olajainak keveréke" - mondta a videóban, számol be a DNevno.

Három aranyszabály van.

Ezért három aranyszabályra hívta fel a figyelmet: A címkén fel kell tüntetni, hogy "extra szűz olívaolaj". Mindig ellenőrizze a származási országot. Ha nincs országjelzés, akkor valószínűleg rosszabb minőségű keverékről van szó. Keresse meg a betakarítás dátumát. Ha csak a lejárati dátumot tüntetik fel, akkor fennáll annak az esélye, hogy az olaj régi.

A fenti tippek mellett Roberta figyelmeztetett, hogy figyeljen a csomagolás színére is: "Mindig válasszon sötét palackot vagy dobozt, mert a fény károsítja az olajat" - mutatott rá.

Ennek oka az oxidációs folyamatban rejlik – ha az olaj fénynek van kitéve, gyorsabban veszíti el ízét, aromáját és tápértékét. A sötétzöld vagy barna üvegpalackok, valamint az átlátszatlan edények segítenek megőrizni a frissességet és az egészségügyi előnyöket.

Kapcsolódó írásaink