Életmód
Kiderült, melyik napszakban érdemes avokádót fogyasztani
Igazi szuperélelmiszer, de nem mindegy, mikor!

Az avokádó egészséges zsírokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással lehetnek a koleszterinszintre. Azonban nincs egyértelmű konszenzus arról, hogy a nap melyik szakaszában érdemes fogyasztani.
Az avokádó rostokban gazdag, ami lelassítja az emésztést és segít abban, hogy tovább tartson a jóllakottság.
A Loma Linda Egyetem honlapján megjelent tanulmány szerint egy fél avokádó ebéd közbeni elfogyasztása fokozza a teltségérzetet és csökkenti az inzulinszintet az étkezés után.
Az avokádó káliumot és magnéziumot tartalmaz, amelyek elősegítik az izomlazulást és az alvást, így potenciálisan jó választás lehet esti nassolnivalónak.
Az avokádó előnyei
Tápanyagokban gazdag
Számos hasznos tápanyagot tartalmaz, például:
- rost
- magnézium
- kálium
- zsírban oldódó vitaminok (A, K és E)
- réz
- B-vitaminok
- C-vitamin
Javítja a bélrendszer állapotát
Az avokádóban található rost és tápanyagok elősegítik az egészséges emésztési funkciót, és alacsony fruktóztartalmuk miatt kisebb valószínűséggel okoznak gázképződést.
Az avokádó segíthet javítani a hasznos baktériumok (mikroflóra) sokféleségét a vastagbélben.
Csökkenti a cukorbetegség kockázatát
A Harvard Közegészségügyi Iskola jelentése szerint az avokádó alacsony glikémiás indexű (GI), rostban gazdag, alacsony szénhidráttartalmú és egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag – írja a sports.kz.
Hogyan lehet megállapítani, hogy érett-e egy avokádó
Az avokádó érettségének ellenőrzéséhez a következő jeleket kell keresni:
- sötétzöld, majdnem fekete
- Ne legyen kemény, de ne is túl puha
- A héjja könnyen eltávolítható kell lennie – ha nehezen eltávolítható, a gyümölcs éretlen.