Életmód
Szuperélelmiszer az izmoknak
Érdemes beilleszteni a napi étrendünkbe

Miért pont a szója?
A szójabab egy hüvelyes növény, amelyet a szakértők, köztük az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) is nagyra értékel. Íme, miért:
Teljes értékű fehérje
A szója minden esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmaz, amivel egyenértékű az állati eredetű fehérjékkel.
Magas fehérjetartalom
A szójabab száraz tömegének körülbelül 40%-a fehérje, ami jelentősen magasabb, mint más hüvelyesek esetében.
Fontosság az izmok számára
A testünk nem képes önállóan előállítani az esszenciális aminosavakat, de kritikus fontosságúak a szövetek regenerálódásához és növekedéséhez – ez kulcsfontosságú folyamat az izomtömeg építésében és fenntartásában.
Hogyan kell fogyasztani?
A szója beépítése a napi étrendbe könnyebb, mint amilyennek látszik. Változatos és finom ételeket készíthetünk belőle.
Tofu
Szójatejből készül, és egy univerzális, semleges ízű termék. Szinte bármilyen ételhez hozzáadható: salátákhoz, levesekhez, pörköltekhez, vagy egyszerűen fűszerekkel sütve.
Tempeh vagy szójatej
Ezek az ételek könnyen beilleszthetők a nap bármely étkezésébe.
Edamame
Ezek fiatal szójababok. Főzve, sütve vagy akár nyersen is fogyasztható. Nagyszerű nassolnivalók önmagában vagy köretnek is – írja a sports.kz.
Próbálja meg egyenletesen elosztani a fehérjebevitelt a nap folyamán. A fehérje és a szénhidrátok kombinálása edzés után segít az izmoknak jobban regenerálódni és fokozza a fehérjeszintézist.