Életmód
Mindössze két étel csökkentheti a koleszterinszintet?
Egészséges desszert

Kísérlet részletei
A tanulmányt a Pennsylvaniai Egyetem tudósai végezték. Megjegyezték, hogy a betegség azért alakul ki, mert a koleszterin „lezárja” az ereket.
Ezt követően a kutatók egy kísérletet végeztek, és elemezték, hogy a mandula és az étcsokoládé rendszeres fogyasztása hogyan befolyásolja a vér koleszterinszintjét. Az eredmények meglepőek voltak, mivel kiderült, hogy ezek a diófélék 7%-kal csökkenthetik a rossz koleszterin koncentrációját.
A szerzők azt találták, hogy a mandula hatása rövid életű volt. Az alacsonyabb koleszterinszint azonban hosszú távon fennmaradt, ha a résztvevők a dióféléket étcsokoládéval együtt ették.
Gyakorlati alkalmazás
A tudósok szerint az eredmények azt mutatják, hogyan javíthatják az emberek az egészségüket. Ezek a termékek helyes fogyasztás esetén biztosítják a maximális előnyöket.
„A kombináció javítja a lipidprofilt. De kiegészítő élelmiszerforrásként – ha a káros desszertek helyettesítője” – jegyzi meg a tanulmány egyik szerzője.
Ez azt jelenti, hogy az embereknek most lehetőségük van arra, hogy egészséges desszerttel kényeztessék magukat, mivel a koleszterinszint csökkentése védelmet nyújthat a koszorúér-betegség ellen. A szakértők megjegyzik, hogy a rendszeres, zsírt és sok cukrot tartalmazó desszertek éppen ellenkezőleg, hozzájárulnak a betegség kialakulásához.