Életmód

Öt étel, amit nem szabad lefagyasztani

Ehetetlenné válhatnak

A fagyasztás univerzális módja az élelmiszerek eltarthatóságának meghosszabbítására. A TechInsider jelentése szerint azonban bizonyos élelmiszereket nem szabad a fagyasztóba tenni.

Öt étel, amit nem szabad lefagyasztani
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Sven Simon/Frank Hoermann

Sült és zsíros
A házilag sült ételek felolvasztás után elveszítik ropogós állagukat, és nedves masszává válnak.

A főtt tojás
fagyasztás után vizessé és gumiízűvé válik.

Vizes zöldségek
A salátalevelek, az uborka és más lédús zöldségek felolvasztás után pépes masszává válnak.

Alacsony zsírtartalmú tejszín és joghurt
A fagyasztott joghurt felengedéskor szétválik, és vizessé vagy szemcséssé válik. Az 1%-os zsírtartalmú tejszín elveszíti krémes állagát. Ezeket a termékeket a legjobb hűtőszekrényben tárolni.

A lágy sajtok, mint például a feta, a brie és a krémsajt, nem fagyaszthatók jól, és felolvasztás után vizessé válnak.

Kapcsolódó írásaink