Életmód
Zöldség, ami segít frissen tartani a kenyeret
A fagyasztás nagyszerű módszer, de nagy hiba

Bár a fagyasztás nagyszerű módszer, ha egy hónapnál tovább szeretné tárolni a kenyeret, van egy másik módja is annak, hogy frissen tartsa közvetlenül a konyhában.
A kenyér tárolásának fő hibája
Sokan hűtőszekrényben tárolják a kenyeret, abban a hitben, hogy így tovább friss marad. A szakértők szerint azonban ez az egyik legnagyobb hiba, amely a nedvességvesztés miatt csak felgyorsítja az érlelést.
Titkos hozzávaló a hűtőszekrényben
Szakértők azt javasolják, hogy a kenyeret vászonzacskóban vagy kenyértartóban tároljuk, hozzáadva... egy zellerszárat.
Ahhoz, hogy megértsük, miért működik ez a módszer, fontos tudni, hogy a friss kenyér fő ellensége a nedvességvesztés. Ez okozza, hogy idővel kiszárad, megkeményedik és penészes lesz.
Hogyan működik a zeller a kenyér tárolása során?
A zeller 95%-ban vízből áll. Amikor egy vagy két szárat teszünk egy kenyérzacskóba, a zeller lassan leadja a nedvességet a környezetbe. Ez tökéletes nedves mikroklímát hoz létre belül, ami megakadályozza a kenyér kiszáradását. Ennek eredményeként tovább marad puha és friss.
Magas víztartalma mellett a zeller természetes antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. Ez segít megelőzni a penészspórák és más mikroorganizmusok elszaporodását a kenyér felületén, írja a Sports.kz.