Életmód
A burgonya nem fog kicsírázni, ha ezt a gyümölcsöt tesszük mellé
A burgonyával mindig ugyanaz a probléma

A Daily Mirror szerzői által talált megoldás meglepően egyszerű: a burgonya alá egy almát kell tenni.
Az egész titok az etilénben rejlik, amelyet a gyümölcsök érésük során bocsátanak ki. De a legfontosabb, hogy ez az anyag gátolja a burgonya csírázását.
„A burgonya almával együtt történő tárolása egyszerű és hatékony módszer a csírázás megakadályozására. Ez segít megőrizni a frissességet és csökkenti a élelmiszer-hulladék mennyiségét” – jegyzik meg a szakértők.
A burgonyát jobb, ha nem a régi konyhaszekrénybe vagy meleg kamrába tesszük. A zöldségnek sötét, száraz és hűvös helyre van szüksége. És ha korábban a hűtőszekrény az akrilamid képződése miatt „ellenségnek” számított, akkor a modern kutatások cáfolták ezeket a félelmeket. A burgonya hűtőszekrényben történő tárolása biztonságosnak minősül.