Életmód
A szakember óva int a műanyag poharak használatától meleg időben
Kizárólag rövid távú használatra szolgál

A szakember szerint minden olyan anyagot, amely élelmiszerekkel érintkezésbe kerül, ennek megfelelően kell megjelölni. Az eldobható poharakon szimbólumoknak kell lenniük – például egy pohár és egy villa piktogramjának –, valamint a műanyag típusának és céljának: hideg vagy meleg italokhoz.
Jelölés hiányában nem lehetünk biztosak a műanyag biztonságosságában, különösen hevítés hatására. Forró időben vagy közvetlen napfényben vegyszerek kezdhetnek kioldódni a folyadékba – magyarázza a szakértő.
Gubanova polipropilén edények (PP jelöléssel) vagy speciálisan "forró ital" jelölésű poharak használatát javasolja - ezek jobban ellenállnak a magas hőmérsékletnek. Még biztonságosabb alternatíva az üvegből, kerámiából vagy fémből készült újrafelhasználható edények.
A szakember hangsúlyozza: az eldobható műanyag evőeszközök nem alkalmasak italok hosszú távú tárolására, különösen nem forró körülmények között. Az ilyen műanyag kizárólag rövid távú használatra szolgál - írta meg a Gismeteo.