Életmód

Így varázsolja puhává a szikkadt kenyeret

Kinn hagyta a kenyeret, és kopogósra száradt, mire észrevette?

Több módszerrel is megmentheti a kenyeret a kidobástól és olyan puha lesz, mint a frissen sült!

Így varázsolja puhává a szikkadt kenyeret
Pityókás kovászos kenyér
Fotó: MH

HA FÉL ÓRA MÚLVA ENNE

1. Tartsa a csap alá, és folyasson rá hideg vizet, amíg a kenyér felpuhul.

2. Csepegtesse le, és vizesen csomagolja alufóliába.

3. Melegítse elő a sütőt 200 fokra, majd tegye be a kenyeret a középre tolt rácsra 15 percre.

4. Ezután vegye ki a sütőből, és óvatosan távolítsa el róla az alufóliát. Vigyázzon, mert a fólia forró és gőz csaphat ki alóla!

5. Végül tegye vissza a kenyeret a sütőbe további 10 percre, hogy ropogósra süljön a héja.

HA TUD VÁRNI EGY NAPOT

1. Bugyolálja nedves konyharuhába a kiszáradt kenyeret, majd tegye a hűtőbe 1 napra.

2. Másnap a „borogatás” nélkül süsse az előmelegített sütőben 180 fokon 5 percig, és máris szeletelheti.

VILLÁMGYORSAN, HA CSAK KICSIT SZIKKADT

Spriccelje meg egyenletesen hideg vízzel, majd csomagolja barna papírzacskóba. Így felfrissítheti a 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt.

Kapcsolódó írásaink