Életmód

Három jel, hogy a csirkehúst vegyszerekkel kezelték

Komoly problémát okozhat, ha nem ellenőrizzük

A csirkehús még mindig az egyik legkedveltebb élelmiszer, azonban korántsem veszélytelen a fogyasztása.

Három jel, hogy a csirkehúst vegyszerekkel kezelték
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Fabian Sommer

1. A felületnek érdesnek kell lennie. Üvegfény nem szükséges, valószínűleg speciális lakkal vonták be.

Nem nehéz felismerni az ilyen fényes húst. Nézze meg fényben. Tapintsa meg, a természetes húsnak nem szabad szappanszerűnek lennie.

2. Rózsaszín szín. Úgy tűnik, így kell kinéznie a friss húsnak, de valójában a mellnek halvány rózsaszínnek vagy akár enyhén szürkének kell lennie.

Vásárlás előtt csak hasonlítsa össze a színét más mellekkel, az élénk rózsaszín valószínűleg nem friss. Ha már megvette a húst, akkor itassa fel egy szalvétával. Nem lehetnek rajta rózsaszín foltok.

3. Folyadék a csomagolásban. Ha van egyáltalán folyadék, ne feledje, hogy ez egyáltalán nem lé, hanem víz, amit a csirkébe injektáltak.

Gondosan ellenőrizze a csomagolást és az összetételt. Ha az összetétel E-komponenseket tartalmaz, akkor a hús már nem természetes - írta meg a sports.kz.

Kapcsolódó írásaink