Életmód
Kiderült az igazság a narancsléről
Mégsem ez az ital a C-vitamin fő forrása?

Szerinte a C-vitamin legnagyobb mennyiségben nem a narancs pépjében, hanem a héj és a pép közötti fehér rétegben – az albedóban – található. Gyümölcslé készítésekor ezt a részt általában eltávolítják, így a hasznos anyag gyakorlatilag nem kerül a kész italba.
Dr. Olmos azt is megjegyezte, hogy a modern narancsfajták jelentősen eltérnek a száz évvel ezelőtt termesztettektől. Több cukrot tartalmaznak, aminek következtében egy pohár gyümölcslé „cukorbombává” válik, ami negatívan befolyásolja az anyagcserét, és hozzájárulhat az anyagcserezavarok kialakulásához – írja a gismeteo.ru.
A szakember emlékeztetett arra, hogy a C-vitamin hiánya az immunrendszer gyengülését, a bőr gyorsuló öregedését és a szervezet állapotának általános romlását okozhatja. Ennek elkerülése érdekében más, C-vitaminban gazdag ételek fogyasztását javasolja: piros kaliforniai paprikát, kivit és brokkolit.