Életmód

Emiatt a gyakori szokás miatt az ételek elveszítik az ízüket

Nem is gondolunk rá, és „automatikusan” csináljuk

Fél napot tölt a tűzhely mellett, gondosan kiválasztja a termékeket, figyeli a főzési időt… És tálaláskor az étel látszólag rendben van, de valahogy ízetlen lesz. Ismerősen hangzik?

Emiatt a gyakori szokás miatt az ételek elveszítik az ízüket
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Valószínűleg ez az egyik leggyakoribb konyhai hiba, és itt egyáltalán nem a só, a fűszerek vagy a konyhai készségei hiányáról van szó, számol be a Znaj.ua.

A fő bűnös a sima csapvíz. Ugyanaz a víz, amivel levest főz, tésztát főz, tésztát gyúr vagy akár csak leöblíti vele a zöldségeket.

Mi a bökkenő? A csapvíz ritkán tiszta. Klórt, régi csövekből származó rozsdát és nehézfémeket tartalmaz. Mindezek finoman, de biztosan rontják az ételek ízét. A természetes ízek elvesznek, az ételek állaga romlik, még a hús is száraz lesz, a burgonya pedig – ne is beszéljünk róla…

Szeretné igazán érezni a különbséget? Cserélje le a csapvizet szűrt vagy palackozott vízre legalább néhány napig. Meg fog lepődni, mennyivel ragyogóbbak és ízletesebbek lesznek a megszokott ételek. A zöldségek édesebbek lesznek, a gabonafélék – gazdagabbak, a tészta pedig gyengédebb.

Ez egy apró változás, de a hatása olyan, mintha egy főzőtanfolyamot végezne.

Mielőtt tehát a serpenyőt, a tűzhelyet vagy egy fórumról származó receptet hibáztatná, nézze meg, hol kezdődik minden. A vízzel.

Kapcsolódó írásaink