Életmód
Nyolc ok, amiért mindennap igyunk uborkalevet
Minden az erőteljes kombinációról szól

A curryleveles uborkalé az Ayurveda rajongói körében igazi szuperételnek számít. Minden az erőteljes kombinációról szól: az uborka frissít, hidratál és tisztít, míg a trópusi Murraya koenigii fából származó currylevelei antioxidánsok forrásaként és természetes emésztést serkentőként működnek.
A Times of India elmagyarázta, hogyan hat ez az ital a szervezetre, és mi történik, ha mindennap issza.
Curryleveles uborkalé: egészségügyi előnyök
1. Gyengéden tisztítja a szervezetet
Az uborka közel 95 százaléka víz, ami azt jelenti, hogy kiválóan eltávolítja a méreganyagokat. A curryleveleket az ájurvéda májerősítő szernek tekintik. Együtt beindítják a szervezet gyengéd tisztítását és támogatják a bél mikroflóráját.
2. Javítja a bőr állapotát
Ha rendszeresen iszik uborkalevet curryvel, akkor bőre hidratált és sima marad. Az a helyzet, hogy a currylevélben található A- és C-vitamin segít leküzdeni a gyulladást és az öregedés első jeleit, az uborka pedig természetes hidratálóként működik.
3. Erősíti a hajat és megakadályozza a hajhullást
A curryleveleket Indiában hagyományosan hajápolásra használják, olajokhoz és pasztákhoz adják. Megakadályozzák a hajhullást, elősegítik a hajnövekedést és még az ősz haj megjelenését is lassítják. A szilíciumban és kénben gazdag uborkával együtt igazi elixírt kapunk a hajért számol be a Sports.kz a Doctorpiter.ru- ra hivatkozva.
4. Javítja az emésztést
Az uborka megnyugtatja és csökkenti a bélgyulladást, a curry levelei pedig serkentik az emésztőenzimek termelődését. A belőlük készült ital segít a puffadáson, a székrekedésen és az evés utáni elnehezülésen.
5. Segít a fogyásban
A gyümölcslé alacsony kalóriatartalmú, és a folyadék mennyisége miatt az étvágyat is csökkenti. Ugyanakkor az is fontos, hogy az étrend többi részét mérsékelten és kiegyensúlyozottan tegyük.
6. Stabilizálja a vércukorszintet
Tanulmányok kimutatták, hogy a curry levelei növelik a sejtek inzulinérzékenységét és csökkentik az oxidatív stressz szintjét. Különösen előnyös, ha éhgyomorra iszik gyümölcslevet – segít a glükózszint szabályozásában, és különösen fontos az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség esetén.
7. Támogatja a szív egészségét
Az uborkából származó kálium segít szabályozni a vérnyomást, a curry levelében lévő antioxidánsok pedig csökkentik a „rossz” koleszterinszintet és növelik a „jó” koleszterinszintet. Együtt kiváló természetes támaszt nyújtanak az ereknek és a szívnek.
8. Erősíti az immunitást
A curry levelei természetes fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő vegyületeket tartalmaznak, az uborka pedig fenntartja a vízháztartást és vitaminokkal látja el a szervezetet. Ennek eredményeként a szervezet védekezőképessége megerősödik, különösen a hideg évszakban.