Életmód
Halak és tenger gyümölcsei, melyeket csak óvatosan szabad fogyasztani
Valóban a feldolgozatlan termékek jelentik a legnagyobb veszélyt?

Halat és tenger gyümölcseit csak óvatosan szabad fogyasztani. A feldolgozatlan termékek jelentik a legnagyobb veszélyt. Megcáfolta azt a tévhitet, hogy nem lehet enni olyan tengeri ételeket, amelyeket általában nyersen vagy minimális feldolgozással szolgálnak fel – osztrigák és tengeri sünök, kagylók és fésűkagylók. Ez valójában nem így van.
A szakértő szerint, ha a gerincteleneket tiszta tengerekből fogták ki, akkor nyugodtan fogyaszthatók.
„Európában a nagyvárosok környékén a víz elég erősen szennyezett, így fennáll a bélfertőzés veszélye” – pontosította az orvos.
Egy másik dolog a halak és a tintahalak. Bennük gyakran találhatók az emberre veszélyes paraziták, mint az anisakidák. A gondos ellenőrzés és a fagyasztás minimalizálja a kockázatokat, de a hőkezelés elhanyagolása még mindig lehetetlen.