Életmód
Népszerű italok, amelyek roncsolják az agyműködést
Nem minden egészséges, ami annak van elkönyvelve

A cukor negatív hatása már régóta ismert, azonban, ha mesterséges édesítőszerekkel helyettesítik, mint amilyenek a diétás kólában találhatók, az sem teszi egészségesebbé az italt.
Szakértők szerint az ilyen helyettesítők kémiai összetételük miatt stresszt okozhatnak a szervezetben.
A hozzáadott cukrot tartalmazó gyümölcslevek szintén káros hatással vannak az agyra. A rendszeres cukorfogyasztás növeli a demencia kialakulásának kockázatát.
Ráadásul annak ellenére, hogy a széles körben elterjedt hiedelem szerint a bor kis adagokban jótékony hatású, a neurológusok arra figyelmeztetnek, hogy szerkezeti változásokat vált ki az agyban. Ez kognitív hanyatláshoz, fejfájáshoz, alvászavarokhoz és egyéb problémákhoz vezethet.