Életmód
Két táplálkozási alapelv, amely meghosszabbítja életünket
A szakember szerint akár egy évtizedet is nyerhetünk

Az első szabály, hogy növelje a zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, magvak és diófélék fogyasztását. A szakember szerint ha 40 éves korára ezeket a termékeket az étrendje alapjává teszi, az akár egy évtizeddel is meghosszabbíthatja az életét.
A második fontos szabály az elegendő fehérje fogyasztása, különösen idős korban. Az életkor előrehaladtával az inzulinrezisztencia növekszik, így a fehérjebevitel még fontosabbá válik.
A táplálkozási szakember hangsúlyozta: 50 év után a napi fehérjebevitelt kissé növelni kell. Ha fiatalabb korban 0,83 g fehérje 1 testtömegkilogrammonként elegendő, akkor 50 év után már legalább 1 g fehérje szükséges 1 kg testsúlyra.