Életmód
A hús, amely a csirkét és a pulykát is felülmúlja
Kilencven százalékban szívódik fel a szervezetben

Hacsak Ön nem elszánt vegetáriánus, az étrendjében mindenképpen szerepeljen a fehérjében, cinkben, vasban és az egészség szempontjából fontos B-vitaminban gazdag hús. Hústermékek széles választéka található most a boltokban – marha-, borjú-, sertés-, csirke-, pulyka- stb. – mindenki válassza ki az ízlésének és árának megfelelőt.
Az összes húsfajta között van egy, amely kiemelkedik a többi közül. A táplálkozástudósok ezt találták a legelőnyösebbnek, mert nem tartalmaz antibiotikumot vagy hormonokat, mint a sertés- és marhahús, minimális zsírtartalmú, és szinte koleszterint sem tartalmaz. Ráadásul ezt a húst dolgozza fel legjobban a szervezet: ez pediglen nem más, mint a nyúlhús.
Miért jobb a nyúlhús minden tekintetben minden más húsfajtánál?
Először is finom! Másodszor a szervezet feldolgozza ennek kilencven százalékát. Harmadszor magas fehérjetartalma miatt nagyon alacsony a koleszterinszintje és gazdag lecitinben, amely segít megelőzni az érelmeszesedést. Negyedszer a nyúlhús kiváló antioxidáns. Ez csak néhány ok, amiért a nyúlhúsnak nincs versenytársa.
Nem meglepő, hogy ezt a könnyű és diétás terméket, gyakran püré vagy pástétom formájában babáknak is adják kiegészítő táplálékként.
A nyúlhús még allergiára hajlamos gyerekeknek is ajánlott. Sokszor szerepel a különféle diétákban, mivel alacsony kalóriatartalmú termék, terhes és szoptató nők számára is ajánlott.