Életmód
Gyakori tévhitek a mézfogyasztásról
Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása miatt a betegségek ellen is véd

A méz hozzáadása a forró teához toxinok képződéséhez vezet
Egyes közösségimédia-felhasználók azt állítják, hogy ha mézet adunk a forró vízhez, vagy 140 Celsius-fok fölé melegítjük, méreganyagok szabadulnak fel. Ellenpélda azonban nem ismert.
Nem biztonságos fémkanállal keverni a mézet
Az ezüst és a platina valójában a hidrogén-peroxid (a méz antimikrobiális összetevője) vízzé és oxigénné történő lebomlását idézheti elő. De valójában alig használjuk ezeket a kanalakat, amikor mézet eszünk.
A méz gyógyítja az allergiát
Ennek megerősítéséhez további kutatásokra van szükség. De nem valószínű, hogy a méz önmagában megállítja a szezonális allergiákat.
A méz gyógyítja a sebeket
Valóban van gyógyméz, amelyet sebekre kennek. Azonban kifejezetten erre a célra gyártják. Nem valószínű, hogy a közönséges méz helyettesíti a kenőcsöt.
A méz egészségesebb, mint a fehér cukor
A méz még mindig szénhidrát. Ha eszünk vagy iszunk valami szénhidrátartalmút, azt a szervezet vércukorrá alakítja át.