Életmód
Szükséges-e eltávolítani a fehér habot a húslevesről
A húsleves sok családban népszerű étel

Kiderül, hogy amikor húslevest főzünk, nem szükséges eltávolítani a folyamat során képződő fehér habot. A szakértők szerint emiatt a leves nemcsak az ízének egy részét veszíti el, hanem néhány tápanyagot is.
Megjegyzik, hogy a leves ilyen habja valójában egy nagyon hasznos összetevő. Először is azért, mert a leves a húsok habjával sokkal mélyebb ízű és erős aromájú lesz.
Ezenkívül az ilyen habnak köszönhetően a leves tápértéke is javul. Különösen a szervezetünk számára értékesebb marad a kollagén. Ez az anyag pozitív hatással van a bőrre, javítja a csontok és az ízületek egészségét.
Ne feledkezzünk meg a zselatinról, amelyet szintén tartalmaz a hab, és fontos szerepet játszik a leves elkészítésében. Végül, az első étel felszínén lévő hab táplálóbbá teszi a levest.