Életmód
A szívhalál fűszere
Ijesztő mellékhatása van a népszerű terméknek

Az édesgyökér édes és különleges íze miatt kifejezetten népszerű a konyhában, gyakran használják a világ különböző részein ételek és italok készítéséhez egyaránt. Azt viszont eddig nem is sejtettük, hogy milyen veszélyekkel járhat: a túlzott fogyasztása negatív hatással lehet a keringési rendszerre, különösen a szívre – számol be a Life.hu.
A benne található glicirrizinsav befolyásolja a vérnyomást, és ha rendszeresen, nagy mennyiségben fogyasztja, komoly szívproblémákhoz is vezethet.
Egyes kutatások szerint pedig szívritmuszavart okozhat és súlyosbíthatja a magas vérnyomást, sőt, akár életveszélyes szívrohamhoz is vezethet.
Egyes régiókban már figyelmeztetik a lakosságot az édesgyökér fogyasztásának veszélyeire, ugyanakkor a mérsékelt fogyasztást továbbra is ajánlják a szakértők a remek gyulladáscsökkentő hatása miatt.
A legfontosabb tehát a mértékletesség, de ha hajlamos a szívbetegségekre, akkor mindenképp csak kis mértékben javasoljuk.