Életmód
Miért nem szabad babérlevelet hagyni a levesben
Ez a fűszer isteni ízt adhat egy ételnek, ha helyesen használja

Az ezekben a fűszerekben található anyagoknak köszönhetően a babérlevél és fertőtlenítő hatású. Érdekes módon néha elég csak megrágni és kiköpni ezt a levelet, hogy felgyorsítsa a szájgyulladás eltűnését vagy megszüntesse a rossz leheletet.
Azt azonban nem mindenki tudja, hogy a babérlevelet hosszú ideig a levesben lehet-e hagyni. Valójában nem. Hiszen az ilyen levelekben található hasznos anyagok egész listája mellett keserűség és csersav is van bennük.
A főzés során a babérlevél először a hasznosabb illóolajokat szabadítja fel, és csak utána - az összes többit. Ezért az első fontos szabály, amit nem szabad elfelejteni, hogy a babérlevelet főzés előtt 5 perccel tegyük az első ételekbe, és 10 perccel a második ételekbe. A második fontos szabály: az ilyen leveleket ki kell venni a kész ételből, mert ha ott maradnak, az étel íze keserű lesz, és kellemetlen lesz az elfogyasztása.
Milyen egyéb hibák fordulhatnak elő a babérlevél használatakor
Jobb, ha nem használunk ilyen fűszert csirkelevesbe vagy zöldséglevesbe, mert a babérlevél ezzel szemben „eltompítja” ezeknek az ételeknek a világos ízét.
Szintén fontos árnyalat - ne dobjon túl sok babérlevelet az ételbe. Minden liter leveshez körülbelül két levéllel kell számolni.
Hogyan kell helyesen babérlevelet tenni a levesbe?
Érdekes, hogy azt is tudnia kell, hogyan kell helyesen babérlevelet tenni az ételekbe. Mielőtt a fűszert az ételhez adnánk, jobb, ha a leveleket egymáshoz dörzsöljük. Ezután felgyorsul az illóolajok felszabadulása és a fűszerek gyorsabban „adják” az ízüket az ételben.