Életmód
Kiderült, miért kell sót adni a vajhoz
Sokan használják még a régi tippeket

Sokan használják a régi tippeket, és azt tanácsolják másoknak, hogy figyeljenek oda rájuk – írja a Sports.kz.
Bizonyára mindenki tudja, hogy a só természetes tartósítószer. A múltban a termékeket, különösen a növényi olajat, gyakran hosszú ideig nem megfelelő helyiségekben tárolták. A só hozzáadása pedig garantálta, hogy az olaj ne romoljon meg a levegő vagy a tárolóedény kétes anyaga miatt.
Azonban még ma is vannak olyan háztartások, ahol a növényi olajat nagy mennyiségben tárolják, és nem mindig megfelelő tárolóedényekben és körülmények között. Ezért egyesek még manapság is gyakran alkalmaznak egy régimódi trükköt, és sót adnak az olajhoz.
Van egy másik ajánlás is a só és a vaj kulináris célú használatára. Mielőtt növényi olajat használnánk, először tanácsos a serpenyőbe egy vagy két teáskanál asztali sót tenni. Ez a módszer segít megszabadulni a serpenyő felületén lévő felesleges nedvességtől, és a napraforgóolajjal való főzés folyamata sokkal könnyebbé és biztonságosabbá válik.
Ugyanakkor van egy másik ajánlás arra vonatkozóan, hogy miért használjunk sót a serpenyőben, amikor növényi olajjal főzünk. Intenzív sütéskor az ételdarabok szó szerint odaragadhatnak a serpenyőhöz. Fennáll a veszélye annak is, hogy a kifröccsen az olaj vagy a vaj. Kis mennyiségű só használatával azonban megoldható ez a probléma. Csak tegyen egy kis mennyiségű sót a serpenyőre, és már nem kell gondolnia az égésre és a serpenyőből kifröccsenő forró olajra.