Életmód
Ez a két közkedvelt alkoholos ital támogatja a bélrendszer egészségét
A polifenolok minden gyümölcsben és zöldségben, valamint számos gabonafélében megtalálhatók

„A polifenolok minden gyümölcsben és zöldségben, valamint számos gabonafélében megtalálhatók. Nagy mennyiségben vannak jelen a vörös szőlőben, a malátában és a komlóban. Ezért a sör és a bor prebiotikum” – magyarázta az orvos – írja a Sports.kz.
Koveleva megjegyezte, hogy a prebiotikumok olyan anyagok, amelyeket a bél mikrobióta lebont, és javítják annak összetételét és aktivitását. Az olyan összetevők, mint az inulin, a laktulóz és a polifenolok hozzájárulnak ehhez a hatáshoz.
Az alkoholban lévő etanol azonban feldolgozáskor acetaldehidet képez, amely rákkeltő anyag, és növeli a rák kockázatát – tette hozzá az egészségügyi szakember. Az egészségügyi előnyök csak akkor jelentkeznek, ha az alkoholfogyasztás minimálisra korlátozódik (legfeljebb 20-30 g etanol hetente).