Életmód

Négy hiba, ami tönkreteszi a serpenyő tapadásmentes bevonatát

Sokan észre sem veszik

Egy tapadásmentes bevonattal ellátott serpenyőt nagyon kényelmes használni. Az ilyen edényeknek korlátozott az eltarthatósági ideje, de a hibák miatt sokkal hamarabb használhatatlanná válhatnak – számol be a Sports.kz.

Négy hiba, ami tönkreteszi a serpenyő tapadásmentes bevonatát
A tapadásmentes bevonattal ellátott serpenyőknek is van lejárati ideje
Fotó: Northfoto

Olaj a forró serpenyőre. A zsírt hideg serpenyőbe kell tenni. Így az olaj fokozza a tapadásmentes hatást, és nem lesz hirtelen hőmérsékletváltozás a serpenyőben.

Tárolás. Ne tárolja az ételeket közvetlenül abban a serpenyőben, amelyben főzték! Ez felgyorsítja a tapadásmentes bevonat kopását. Jobb, ha az ételt azonnal átrakja a serpenyőből egy tárolásra alkalmas edénybe.

Ne tegye a serpenyőket egymásra! A tárolás ezen módja miatt megnő a bevonat károsodásának kockázata.

A tapadásmentes serpenyőben jobb alacsony vagy közepes hőfokon sütni. A túl magas hőmérséklet (260 fok felett) a bevonat megduzzadását és károsodását okozhatja.

Kapcsolódó írásaink