Életmód
Hogyan tegyük édessé a savanyú mandarint?
Mindössze fél perc kell hozzá

Egyetlen szilveszteri ünnepség sem teljes finom mandarin nélkül. Néha azonban még a tökéletesnek tűnő mandarin is savanyúnak bizonyulhat, ami igazi csalódás.
Miért lehet savanyú a mandarin?
A mandarin ízét számos tényező befolyásolja, különösen a cukortartalom. A mandarin savanyú íze függhet a fajtától is.
Egy másik ok lehet a túl korai betakarítás. Néha annak érdekében, hogy a gyümölcsöt könnyebb legyen egyik országból a másikba szállítani, még érés előtt leszedik. Ennek következtében a gyümölcsöknek nincs idejük elég cukrot „felhalmozni”.
Hogyan lehet a mandarint újra édesség tenni?
Ahhoz, hogy gyorsan élvezhesse az édes mandarint, tegye a gyümölcsöt a mikrohullámú sütőbe harminc másodpercre. A gyümölcs gyors felmelegedése bizonyos kémiai folyamatokat indít el a levében, amelyek édesebbé teszik a mandarint – számolt be róla az orosz portál.
A szakértők megjegyzik, hogy a mandarint mikrohullámú sütés után azonnal meg kell enni, miután kihűlt. Végtére is a gyümölcs ilyen „feldolgozás” után nem alkalmas hosszú távú tárolásra.
A következő módszer egyszerű, de valamivel hosszabb ideig tart.
A mandarinok ízének javításához csak meleg vízre lesz szüksége.
Merítse 45 fokos vízbe a mandarinokat tíz-tizenöt percre. Ezután egy-két percig hideg vízbe kell helyezni a gyümölcsöket.
Ha sokkal több ideje van, akkor a mandarinokat az ablakpárkányra vagy más olyan helyre teheti érlelésre, ahol éri a napfény.