Életmód

Harcol a rák kialakulásával és a gyulladással

Megnevezték az ünnepi sütés legkevésbé becsült összetevőjét

A gyömbért általában az ünnepi időszakhoz kötik, de gyakran figyelmen kívül hagyják – számolt be a Sports.kz a Ferra.ru-ra hivatkozva.

Harcol a rák kialakulásával és a gyulladással
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Biosphoto/Biosgarden/Catherine Fruhinsholz

A gyömbér minden formában nagyszerű kiegészítője lehet a pékáruknak. Hagyományosan a gyömbéres kekszek egyik fő összetevőjeként használják.

A zamata messze nem az egyetlen dolog, amivel a gyömbér büszkélkedhet. Egészségügyi előnyök sokaságával is rendelkezik. Köztudott, hogy ez a termék segíthet a gyomorpanaszokon.

Ezenkívül a gyömbér enyhíti a krónikus fájdalmakat, és számos antioxidánst tartalmaz, amelyek megelőzik a rákot és a szívbetegségeket. Ez a termék gingerolt is tartalmaz, egy olyan vegyületet, amely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és a gyömbér jellegzetes fűszeres ízét adja.

A gyömbérről az is ismert, hogy erősíti az immunrendszert. Ezért a gyömbérteát gyakran ajánlják megfázás vagy emésztési problémák enyhítésére.

Kapcsolódó írásaink