Életmód

Karácsonyi menü pazarlás nélkül

Mit csináljunk, hogy ne legyen felesleg?

A fenntartható, gyomorrontásmentes ünnepléshez ad néhány tippet a Nébih – írta meg a hazipatika.com.

Karácsonyi menü pazarlás nélkül
Ne essünk túlzásokba a mennyiséget illetően
Fotó: AFP/Hans Lucas/Quentin Top

Mit tehetnénk, hogy ne romoljon meg a főtt étel? És mi legyen a maradékkal? Facebook-oldalán osztott meg néhány tanácsot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tervezzünk tudatosan!

Ne főzzünk túl sokat! Inkább kisebb adagokkal készüljünk, és válasszunk jól tárolható ételeket!

Tartsunk rendet a hűtőben!

Karácsony előtt ürítsük ki a hűtőt és a fagyasztót, hogy legyen hely az ünnepi fogásoknak.

A maradékok új élete

Készítsünk a maradékokból új fogásokat, vagy csomagoljunk belőlük a vendégeknek!

Így fagyasszunk!

Porciózzunk, címkézzünk, és biztonságosan olvasszunk! A fagyasztás a legjobb módja a maradékok megmentésének.

Kapcsolódó írásaink