Életmód
Karácsonyi menü pazarlás nélkül
Mit csináljunk, hogy ne legyen felesleg?

Mit tehetnénk, hogy ne romoljon meg a főtt étel? És mi legyen a maradékkal? Facebook-oldalán osztott meg néhány tanácsot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Tervezzünk tudatosan!
Ne főzzünk túl sokat! Inkább kisebb adagokkal készüljünk, és válasszunk jól tárolható ételeket!
Tartsunk rendet a hűtőben!
Karácsony előtt ürítsük ki a hűtőt és a fagyasztót, hogy legyen hely az ünnepi fogásoknak.
A maradékok új élete
Készítsünk a maradékokból új fogásokat, vagy csomagoljunk belőlük a vendégeknek!
Így fagyasszunk!
Porciózzunk, címkézzünk, és biztonságosan olvasszunk! A fagyasztás a legjobb módja a maradékok megmentésének.