Életmód

„Nem kell félni a daganatoktól”

Ételek, amik segítenek a megelőzésben

Az emberek gyakran alábecsülik a táplálkozás szerepét a veszélyes betegségek megelőzésében – számol be a Sports.kz a Hibiny.ru-ra hivatkozva.

„Nem kell félni a daganatoktól”
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library/NEW/Science Photo Library/CAIA Image

Onkológusok hangsúlyozzák a rostok fontosságát a napi étrendben. Szerintük nagy mennyiségű rostot tartalmaz a paradicsom – írja a Sports.kz.

A paradicsom emellett a likopin nevű antioxidánst is tartalmazza, amely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik és segít megszüntetni a hasi puffadást is. Gazdag káliumban, ami nagyon jót tesz a szívnek és az ereknek.

Az avokádó és a zeller szintén nagyon jótékony hatással van a szervezetre. Az avokádó elegendő mennyiségű káliumot tartalmaz, amely képes szabályozni a szervezet nátriumszintjét.

A zeller sok flavonoidot tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a gyulladást a szervezetben.

A szervezetben lévő gyulladás az, ami daganatokhoz vezethet.

Kapcsolódó írásaink