Életmód

Így hat az egészségünkre a savanyúkáposztás leves

A savanyúkáposztás leves, avagy orosz nevén a scsi, a magyar konyhától sem idegen – sokak karácsonyi menüjén szerepel. Most viszont azt is kiderült, hogy nemcsak finom, hanem kifejezetten egészséges is!

Így hat az egészségünkre a savanyúkáposztás leves
Vöröskáposzta-leves fűszerekkel
Fotó: NorthFoto

A táplálkozási szakértő szerint a levesben található savanyú káposzta javítja az emésztést, és számos hasznos nyomelemmel látja el a szervezetet.

A savanyú káposzta C-vitamint tartalmaz, amely az immunrendszer erősítéséhez szükséges, és kalciumot, amely támogatja a csontok egészségét. A hús hozzáadása a növeli a vastartalmat, ami még egészségesebbé teszi a levest az idősek számára.

Ezenkívül a savanyú káposztában található pektin és élelmi rost segít megkötni és eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből, ami elősegíti a tisztulást és a jó közérzetet, végeredményben pedig az emésztőszervrendszeri rákok kialakulásának kockázatát is csökkenti.

Kapcsolódó írásaink