Életmód

Hogyan befolyásolja az étcsokoládé a vér minőségét?

Megdöbbentő tények derültek ki

Pavel Traktman orvos megjegyezte, hogy az étcsokoládé olyan hasznos mikroelemet is tartalmaz, mint a vas – írja a Sports.kz.

Hogyan befolyásolja az étcsokoládé a vér minőségét?
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Food Collection/Mood4Food/Jean-Christophe Riou

Egy kis, 28 grammos csokidarab már a napi vasszükséglet több mint tíz százalékát tartalmazza, mondta. De a felszívódás érdekében az orvos azt is javasolja, hogy a vas mellett C-vitamint tartalmazó ételeket is vezessen be az étrendjébe, mint például az áfonya, a homoktövis, a csipkebogyó vagy a ribizli.

„Minél több vasat fogyaszt az ember, annál aktívabb a hemoglobintermelődés a vérben. Ez a fehérje szállítja az oxigént a szervekhez és a szövetekhez, és szabályozza az energiaszintet” – magyarázta az orvos.

Ezenkívül Traktman megjegyezte, hogy az étcsokoládé segít megbirkózni a fáradtsággal, az álmossággal és a szédüléssel is.

Kapcsolódó írásaink