Életmód

Élelmiszerek, amelyek rákot okoznak és növelik a halálozás kockázatát

Kerüljük a túl hosszú összetevőlistával rendelkező termékeket

A szakértők olyan veszélyes termékeket soroltak fel, amelyek fogyasztása semmi jót nem hoz – számol be a Sports.kz a Hibiny.ru-ra hivatkozva.

Élelmiszerek, amelyek rákot okoznak és növelik a halálozás kockázatát
A diétás üdítőitalok is negatív hatást gyakorolnak a szervezetre
Fotó: NorthFoto

A táplálkozási szakemberek azt javasolják, hogy hagyjuk ki a feldolgozott sajtot, a kenyeret, a müzlit, az adalékanyagokat tartalmazó joghurtokat, a diétás üdítőket, valamint a magas ipari összetevőket tartalmazó kész fagyasztott ételeket és süteményeket – írja a DailyMail alapján a Sports.kz.

A szakértők úgy vélik, hogy az ilyen élelmiszerek különböző egészségügyi problémák, köztük a szív- és érrendszeri, a rákos és az endokrin betegségek fokozott kockázatához vezetnek. Ezért olyan fontos, hogy alaposan megvizsgáljuk az élelmiszerek összetételét.

Az egészségügyi szakemberek azt is tanácsolják, hogy kerüljük a túl hosszú összetevőlistával rendelkező termékeket.

Kapcsolódó írásaink